2017           Archívum 2011 - 2017 ›

 

2017 Sikerekben gazdag Boldog Új Évet kívánunk!

 

                                   

 

2017 Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánunk!

 

 

 

2017 december 22. Christmas Magic Karácsonyi gála

Sportvarázs Szinkronkorcsolya egyesület és a MOKSZ fővédnökségével 2017 december 22.-én 19.00 -tól került megrendezésre Christmas Magic Karácsonyi gála, amelyre egyesületünk versenyzői Borovoj Alexander, Nagy Dóra, Gál Zoé és Papp Vivien is meghívást kaptak! Köszönjük a felkérést, gratulálunk a gála megrendezéshez! Nagyon jól éreztük magunkat!

További képek ›

Dóri, Szása, Zoé és Vivi

 

2017 december 19. SKSE Karácsonyi bemutató- Marczibányi Sportcentrum

SKSE Karácsonyi Bemutató
Nagyon jól éreztük magunkat az immár hagyományosnak mondható Karácsonyi gálán! Versenyzőink gála programjaik mellett kicsik és nagyok is hangulatos közös bemutató programokkal kedveskedtek! Volt minden: meleg tea, forralt bor, torta, süti, ajándék.. és nem utolsó sorban nagyon jó hangulat!

További képek ›

SKSE bemutató 

 

2017 december 17-18. 4 Nemzet visegrádi bajnokság - Felnőtt Országos bajnokság

2018 Felnőtt Országos bajnokságon Borovoj Alexander ezüst érmet szerzett! Idén Kassa adott otthont a Visegrádi bajnokságnak, mely egyben Országos bajnokság is volt! Gratulálunk Szása!
Interjú Szásával a rövid után:
" Elég közel volt a Mikulás Kupa ehhez a versenyhez, ami ennyire nem jellemző. Nem volt könnyű így versenyezni, de a múlt heti megmérettetés tapasztalatai azért segítettek most. Egész jól futottam ma, de a lutzot ledupláztam. Kár volt ezért a rontásért, mert ha ezt kiveszem, akkor tényleg elégedett lehetek a teljesítményemmel. Az utolsó forgásom volt még egy kicsit lassú, holnap nagyon fogok küzdeni, hogy javítani tudjak ezen is és az ugrásokon is. Engi Klári mondta, hogy az előadásmódom jobb volt, mint az előző eseményeken – Juli nagyon sokat segít ebben, és járok külön tanárhoz is, és remélem, hogy a szezon során ez még jobb lesz."
Interjú a kűr után:
"Zsinórban a második verseny volt ez, nagyon közel hozzá az előző, ez is oka lehetett annak, hogy hibáztam – akárcsak a többiek. Több hibám is volt a kűrben, fáradtságból fakadó figyelmetlenségnek köszönhetően. A többit megbeszéltük az edzőmmel, Sebestyén Julival. Van hova fejlődni. Még juniorban is versenyzem, és remélem, hogy az utánpótlás bajnokságon majd jobban tudok teljesíteni. Itt most egyébként sem voltam olyan magabiztos, vannak olyan versenyek, ahol több önbizalommal futok neki a megmérettetésnek. Azért is, mert bár edzéseken már stabilabban mennek az ugrások, versenyeken még nem eléggé, de remélem, hogy hamarosan téthelyzetben is jobb lesz. Annak örülök, hogy az összes forgásomat, és mindkét lépéssoromat négyes nehézségi szintűre értékelte a technikai panel, az ugrásokon kell még valóban dolgozni. Az előadásmódban az izgalom és a koncentráció miatt vagyok ilyen komoly, mert a technika sok figyelmet vesz el és a biztosabb ugrásoknál tudok csak jobban "fellazulni" a végére. Sok edzéssel, kemény munkával lehet ezen változtatni: minél stabilabbak az ugrások, annál kevésbé kell rájuk koncentrálni és így az előadásra is többet lehet figyelni a kűr közben."
Fotó: Niksz Gyula
További eredmények:

www.kraso.sk/wp-content/uploads/sutaze/2017_2018/20171215_4nat/index.htm

További képek ›

Borovoj Alexander 2. hely

 

2017 december 17. Budakeszi SKSE Karácsonyi bemutató

Budakeszi SKSE Korcsolya bemutató


A legfiatalabb növendékeink tartottak bemutatót Budakeszin az Erkel Ferenc Művelődési Központ Udvarán felállított Jégpályán!
Köszönjük a lehetőséget! Reméljük az aranyos programok láttán többen kedved kapnak e szép sportot kipróbálni!

További képek ›

Lalátka Olívia és kis tanítványaink

 

2017 december 16. Jó Tanuló Jó Sportolók díjazása- Zugló Önkormányzata

SKSE magyar bajnok 8 éves versenyzője Ekker Léna Budapest Főváros XIV. kerület Zugló Önkormányzata Jó Tanuló Jó Sportoló elismerésben részesült! Gratulálunk

Beszámoló a díjátadóról:

www.zuglo.hu/sportolok-karacsonya/

Ekker Léna díjazott

 

2017 december 15. Sentiments Couture divatbemutató a Városligeti Műjégpályán

SKSE versenyzője Csiszér Emese Héraklész válogatott is felléphetett mosolygós programjával a SentimentsCouture rendezésében tartott divatbemutatón. A Team Passion szinkron válogatott hosszú programját bemutathatta, majd a lányok vonultatták fel a fenséges ruhakölteményeket.
Nagy élmény volt!

Csiszér Emese bal szélén

 

2017 december Korcsolya oktatás - Marczibányi Sportcentrumban 

Sok szeretettel várjuk korcsolyázni vágyó fiatal tehetségeket a Marczibányi Sportcentrum jégpályáján!

 

2017 december 11. Interjú Sebestyén Julival és Vidrai Szabolccsal -  SKSE edzőkkel

Interjú Julival: www.moksz.hu ≻

 

 Interjú Szabolccsal: www.moksz.hu ≻

 

2017 december 6. Mikulás Ünnepség - SKSE tanfolyam

Míg az SKSE versenyzői a Tüskecsarnokban versenyeznek addig apróságaink szorgalmasan edzenek Olíviával! Közben a Mikulás is meglátogatta őket!

További képek ≻

2017 december 9. Mikulás kupa Gála- az elmúlt évtizedek legeredmenyésebb versenyzői egy jégen

Mikor a magyar műkorcsolya és jégtánc utóbbi 40 évének nagyjai és a 60 éves Magyar Jégrevü tagjai újra együtt jégre léptek.
A meghívottak között szerepelt Sebestyén Juli edzőnk- mint Magyarország első női Európa-bajnoka. Vidrai Szabolcs edzőnk külföldön tartózkodott, így nem tudott elegett tenni a felkérésnek!
Köszönjük egy élmény volt!

További képek ≻

Elmúlt évtizedek legeredményesebb műkorcsolya és jégtánc bajnokai

2017 december 4-10. 11. Mikulás kupa, Budapest

2 ARANY, 1 EZÜST, 1 BRONZ


Immár 11.alkalommal került megrendezésre a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség szervezésében a Mikulás kupa nemzetközi verseny a Tüskecsarnokban! A nyitónapon az SKSE versenyzői dobogón végeztek, mosolygós szép programokkal!
Incze Brigitta Éva ( Chicks 6 ) 1.hely
Szentiványi Júlia ( Chicks 7 ) 3. hely
Ekker Léna ( Cubs 8 ) 3. hely
Papp Vivien ( Cubs 9 ) 1. hely
Szabó Cintia ( Basic Novice A ) 2. hely
Krizsanovszki Lili ( Basic Novice A I) 5. hely
Zsembery Katinka ( Basic Novice A II) 5. hely
Csiszér Emese ( Advance novice ) 3. hely
Gál Zoé ( Advance Novice ) 5. hely
Nagy Dóra ( junior ) 5. hely
Balogh Heni ( junior ) 22. hely
Borovoj Alexander ( felnőtt ) 7. hely


Utánpótláskorú versenyzőink után ifjúsági, junior és felnőtt versenyzőink is nagyszerűen szerepeltek! Szabó Cintia Basic Novica A kategóriában állhatott fel a dobogó 2. fokára egy nagyon szép prgrammal melyet James Bond filmzenére mutatott be, Krizsanovszki Lili az 5. lett a 33 fős mezőnyben. A fiatalabb Basic A kategóriában Zsembery Katinka mosolygós programjával az 5. helyen végzett 29 indulóból. Csiszér Emese advance novice ( kiemelt ifjúsági kategóriában ) eddigi legjobb pontszámmaival bronz érmet nyert. Ugyanebben a kategóriában nagyon szép korcsolyázással, gyönyörű, magas ugrásokkal Gál Zoé az 5. helyen végzett a 34 fős mezőnyben. A juniorok között Nagy Dóra 3 féle gyönyörű triplát bemutatva az 5. helyen végzett, míg Balogh Heni a 22. helyen végzett. A felnőttek között magasan megjavítva eddigi legjobb pontszámait, szép hibátlan rövid programot bemutatva Borovoj Alexander a 7. helyen végzett a 17 fős mezőnyben! Köszönjük nektek és további kiatartó munkát kívánunk a következő versenyekre!
Villáminterjú a kűr után Borovoj Alexanderral:
"A kűr első fele egészen jól sikerült, a második felében egy kicsit többet hibáztam. Úgy is mondhatjuk, hogy még nem vagyok a teljes formámban, de remélem ez javulni fog, és télen már jobban fogom tudni teljesíteni a kűröket. Következőnek az Országos Bajnokság lesz jövő héten, ez fogja eldönteni, hogy ki fog indulni a további versenyeken. Nincs igazából kabalám, az edzőm Sebestyén Juli a kabalám. Nagyon sok tapasztalata és rutinja van a versenyzések miatt, sok tippje van, hogy mire gondoljak és mire ne gondoljak, amivel nagyon sokat segít."

További eredmények:

www.moksz.hu/external/mukorcsolya/2017_2018/sc2017/Non_ISU/

index.htm

www.moksz.hu/external/mukorcsolya/2017_2018/sc2017/ISU/index.htm

További képek ≻

 

 

Brigi, Julcsi, Léna és Juli

Szabolcs, Vivien és Juli

Emese és Zoé

Lili, Cinti, Katinka

Nanni, Dóri és Juli

2017 november 22-26. Skate Celje Nemzetközi verseny, Celje

ARANY, EZÜST érem és értékeses helyezések Celjéből
SKSE versenyzői Celjében léptek jégre a héten Skate Celje nemzetközi versenyen, mely a European Criterium körverseny első állomása. Szépen szerepeltek versenyzőink, ahonnan érmekkel és szép eredményekkel tértek haza!


Junior férfi: Borovoj Alexander 1. hely
Advance novice: Csiszér Emese 2. hely ( 24 induló )
Cubs II. Ekker Léna 5. hely (26 induló )
Chicks II. Incze Brigitta Éva 5. hely ( 18 induló )
Advance novice Szabó Cintia 7. hely ( 24 induló )
Basic novice A Zsembery Katinka 7. hely ( 39 induló )
Cubs I. Papp Vivien 11. hely ( 36 induló )
Chicks I. Szentiványi Júlia 15 hely ( 39 induló )
Advance novice Krizsanovszki Lili 19. hely ( 24 induló )
Junior Balogh Heni 23. hely ( 35 induló )


További eredmények:
http://dkc.simetric.si/dinamic/rezultati/98/
http://dkc.simetric.si/dinamic/rezultati/99/

Moksz beszámoló:
http://moksz.hu/mukorcsolya/mukorcsolya-utanpotlas-

2-verseny-2-arany-4-ezust

További képek ≻

Borovoj Alexander 1. hely Junior 

Csiszér Emese 2. hely

Szabó Cintia 7. hely

 

2017 november 21-24. 3. Cup of Tyrol nemzetközi verseny, Innsbruck

Ezüst érem Innsbruckból!
1976 Téli Olimpia csarnokában megrendezett 3. Cup of Tyrol nemzetközi versenyen Gál Zoé Advance Novice kategóriában a 2.helyen végzett a 24 fős mezőnyben. Szép programokat futott, szép tripla salchowot és dupla Axelt is bemutatott!
A juniorok között erős mezőnyben Nagy Dóra az előkelő 5.helyen végzett a 37 fős mezőnyében! Magasan megjavította eddigi legjobb pontszámait, mind a rövid és kűr programban, illetve 3 féle tripla ugrást is bemutatott! Gratulálunk
További eredmények:
http://skateaustria.vs91-250-98-130.cloud-he.de/img/competition/3.2017_18/040/index.htm
Moksz beszámoló:
http://moksz.hu/mukorcsolya/mukorcsolya-utanpotlas-2-verseny-2-arany-4-ezust

További képek ≻

     Gál Zoé 2. hely      Advance novice

Nagy Dóra 5. hely, Junior

2017 november 18. Kelet-Magyarország Kupa, Miskolc

4 ARANY, 2 EZÜST
Nagyon büszkék vagyunk versenyzőinkre, hiszen nagyon szép programokkal, magas pontszámokkal állhattak fel a dobogóra! 5 Kategóriában 6 érmet szereztünk!
Eredmények:
Chicks 6 : Incze Brigitta Éva 2. hely
Chicks 7 : Szentiványi Júlia 1. heky
Cubs 8: Ekker Léna 1. hely
Cubs 9: Papp Vivien 1. hely
Basic novice A: Szabó Cintia 1. hely
Krizsanovszki Lili 2. hely
Gratulálunk mindenkinek!
További eredmények:
http://havasszepe.hu/skating_club/images/stories/doksik

/12kmkupa2017/Results/index.htm

További képek ≻

Léna, Julcsi, Vivi, Brigi, Juli

Szabolcs, Lili, Cinti, Juli, Nanni

 

2017 Élen Állunk! - Jeges Sportágak havi magazinja- Beszámoló és interjúk a Halloween Kupáról

https://www.mediaklikk.hu/video/elen-allunk-11-resz/#
13.39 -től Sebestyén Juli nyilatkozik, illetve Nagy Dóra és Papp Vivien versenyzőink adtak interjút

2017 november 9-11. Graz 43. Leu Scheu Memeorial emlékverseny

2 Arany és 1 Ezüst érem és értékes helyezések
43. alkalommal került megrendezésre Grázban 43. Leo Scheu Memorial 2017 emlékverseny! SKSE versenyzői nagyon szépen szerepeltek! Majdnem minden kategóriában 20 fős mezőnyben értek el remek eredményeket versenyzőink!
Gál Zoé Advance Novice 1. hely
Papp Vivien Cubs 1. hely
Szabó Cintia Basic Novice A 2. hely
Krizsanovszki Lili Basic Novice A 4. hely
Zsembery Katinka Basic novice A 5. hely
Ekker Léna Cubs 5. hely
Szentiványi Júlia Chicks 5. hely
Csiszér Emese Advance Novice 7. hely
Balogh Heni Junior 21. hely
További eredmények:
http://dkc.simetric.si/dinamic/rezultati/96/
http://dkc.simetric.si/dinamic/rezultati/95/
MOKSZ beszámoló:
http://moksz.hu/mukorcsolya/mukorcsolya-es-jegtanc-sikerek-43-leo-scheu-memorialon-grazban

További képek ≻

 

Gál Zo Advance Novice

1. hely

Papp Vivien Cubs 1. hely

2017 október 27-29. Golden Bear, Zágráb

3 ARANY, 3 EZÜST, 2 BRONZ érem
Közel 20 ország részvételével került megrendezére a 29. Golden Bear 2017 nemzetközi verseny Zágrábban! Sebestyén KSE versenyzői nagyon szépen szerepeltek ugyanis, összesen 8 érmet gyűjtöttek!
Eredmények:
Cubs lány II. ( 8 éves ) : Ekker Léna: 1. hely
Cubs I. ( 9 éves ): Papp Vivien 1. hely
Basic Novice A I.: Szabó Cintia( Sebestyén KSE ) 1. hely
Krizsanovszki Lili ( Sebestyén KSE ) 2. hely
Basic Novice A II.: Zsembery Katinka ( Sebestyén KSE ) 2. hely


Advance Novice.: Gál Zoé ( Sebestyén KSE ) 2. hely
Csiszér Emese ( Sebestyén KSE ) 3. hely

Chicks lány: ( 7 éves ) Szentiványi Júlia ( Sebestyén KSE) 3. hely
( 6 éves ) Incze Brigitta Éva ( Sebestyén KSE ) 12. hely
További eredmények:
http://www.kkkmedvescak.hr/images/ZM29/index.htm
MOKSZ beszámoló:

http://moksz.hu/szovetseg/pontozasos-veresenyzoink-zagrabi-golden-bear-versenyen

 

További képek ≻

 

Vivi. Juli, Léna

Zoé és Emese 

Cinti 1. hely, Lili 2. hely

Brigi, Julcsi, Juli

2017 október 21-23. I. Halloween Kupa, Budapest

4 arany, 2 ezüst, 3 bronz érem
A szezon első Halloween elnevezésű - a Vasas Jégcentrumban
megrendezésre kerülő - nemzetközi versenyén sikeresen szerepeltek az SKSE versenyzői. Egy hosszú felkészülési időszak után nehéz újból felvenni a versenyek ritmusát, hozzászokni az izgalmakhoz. Versenyzőink izgatottan várták új programjaik hogyan tetszenek majd a pontozó bíráknak. Sok-sok verseny vár ránk ezen a télen, és bízunk benne, hogy jó úton járunk!
Voltak hibák, szép futások, de mi mindig előre tekintünk, remélve, hogy a sok munkának előbb - utóbb meg lesz az eredménye! Mint ahogy ezen a versenyen is sok szép érmet nyertünk, értékes tapasztalatokat gyűjtöttünk!

Eredményeink:
Chicks II. ( Újonc 6) Incze Brigitta 2. hely ( kűr ≻ )
Chicks I. ( Újonc 7) Szentiványi Júlia 3. hely ( kűr ≻)
Cubs II ( Serrdülő 8 ) Ekker Léna 1. hely ( kűr ≻ )
Cubs I. ( Serdülő 9 ) Papp Vivien 1. hely ( kűr ≻ )
Basic Novice A I.( Fiatalabb ifjúsági) Zsembery Katinka 1. hely ( kűr ≻ )
Basic Novice A II. ( Idősebb Ifjúsági ) Szabó Cintia 1. hely ( kűr ≻ )
Krizsanovszki Lili 3. hely 
Advance Novice ( Kiemelt Ifjúsági ) Csiszér Emese 4. hely
Gál Zoé 9. hely ( 
Junior lány: Nagy Dóra 3. hely ( rövid ≻ )
Balogh Heni 8. hely
Junior fiúk: Borovoj Alexander 2. hely

További eredmények:
http://halloweencup.eu/entries-results/

További képek ≻

Juli, Zoé, Dóri, Heni, Emese, Szása

Katinka, Cinti, Lili, Juli

Julcsi, Vivi,Juli, Léna, Nanni, Brigi

     

2017 október 1. Rövidpályás Gyorskorcsolya Világkupa

Budapesten került megrendezésre a Rövidpályás Gyorskorcsolya Világkupa, mely egyben Olimpiai kvalifikációs verseny is volt!
Az SKSE versenyzői a helyszínen szurkoltak magyar versenyzőinknek, és köszönjük az élményt amit nyújtottatok!
Gratulálunk minden magyar versenyzőnek!

További képek ≻

Liu Shaolin példaképpel

2017 szeptember 6-9. Junior Világkupa, Riga

2017 szeptember 6-9. került megrendezésre Rigában a Junior Világkupa sorozat 3. állomása! Szép eredményeket értek el a Sebestyén KSE versenyzői-
" A 13 éves Nagy Dóra élete első junior versenyén a 35 fős mezőny 15. helyén végzett. Köszönjük szépen a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetségnek a bizalmat, hogy fiatal kora ellenére lehetőséget kapott elindulni. Magabiztos versenyzéssel a kűrben szép tripla Salchowot ugrott kombinációban és önállóan, s szépen sikerült a tripla rittberger is, illetve a dupla Axel, magas szintű forgásokkal és lépéssorral. Kivívta a bírók elismerését. Nagyon jó benyomást keltett. Külön öröm számunkra, hogy mind a rövid programban, mind a kűrben megszerezte a Junior Világbajnokság technikai pontszámait.
A férfi mezőnyben 26 versenyző lépett jégre. Borovoj Alexander egy jól sikerült Elvis Presley zenéjére bemutatott rövid programot követően a 14. helyen várta a folytatást. Tristán és Isolda zenéjére koreografált új programján érződött, hogy szezon eleje van még, azonban a hibák ellenére, jó korcsolyázással végül a 17. helyen zárt, elérve eddigi legjobb Világkupa pontjait. Reméljük, ez a kezdet kellő lendületet ad neki a következő versenyekre!"
MOKSZ beszámoló:
http://moksz.hu/mukorcsolya/skse-versenyzok-szep-eredmenyei-rigai-junior-grand-prix-rol
Nagy Dóra
rövidprogram:https://www.youtube.com/watch?v=W8TxLVKHWBw
kűrprogram:https://www.youtube.com/watch?v=u5KFwyiwId4&t=21s
Borovoj Alexander
rövidprogram:https://www.youtube.com/watch?v=2mnJlM9Ma34&t=19s
További eredmények:

www.isuresults.com/results/season1718/jgplat2017/index.htm

További képek ≻

 Nagy Dóra és edzője Juli

Borovoj Alexander és Juli

 

2017 július ISU edzőtábor Celje 

SKSE Edzőtábor Celje
Július 24 és Augusztus 5. között Celjében került megrendezésre a Nemzetközi Korcsolya Szövetség által is támogatott nemzetközi edzőtábor. Edzőnk Sebestyén Juli mint moderátor vett részt Ipakjan Jerenak, Lorenzo Magri és Dorofejev Tamara edzőkkel együtt. Az SKSE versenyzői nagyon sokat dolgoztak, hogy a következő szezonra a lehető legjobban felkészüljünk! Sokat dolgoztunk, hogy egyre jobbak legyünk és a kevés pihenő nap nagyon is jó hangulatban telt! Jutott idő a játékra, pihenésre, regenerálódásra, hogy feltöltődve folytathassuk a kemény munkát! Köszönjük Gellén Anna ( Nanni ) munkáját, aki nagyon sokat segített nekünk a táborban! Pillanatképek a táborból

További képek ≻

SKSE csipet csapata 

 

55 érem, 27 Arany, 8 Magyar bajnoki cím - SKSE 2016-2017

2016-2017 szezonban a Sebestyén KSE - Magyarország legeredményesebb műkorcsolya egyesülete - 13 aktív versenyzője 55 érmet szerzett, melyből 27 a legfényesebben csillogó arany érem! Büszkék vagyunk versenyzőinkre, akik szorgalommal, kitartással, elszántsággal, hatalmas akarattal küzdöttek a szezonban. Köszönettel tartozunk nekik, az őket felkészítő szakmai stábnak, és természetesen a szülőknek, szurkolóknak. Köszönettel tartozunk a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetségnek, hiszen a 2017. évre nyújtott Műhelytámogatás hatalmas segítséget jelentett versenyzőinknek a felkészülésben. Ennek eredményeként 7 utánpótláskorú versenyzőnk ( Nagy Dóra, Gál Zoé, Csiszér Emese, Szabó Cintia, Krizsanovszki Lili, Zsembery Katinka, Papp Vivien ) - utánpótlás válogogatott keret tagja lett. Borovoj Alexander Felnőtt válogatottunk képviselhette Magyarországot a Junior Világnajnokságon és a Felnőtt Európa-bajnokságon , ahol 11 év után a legjobb férfi eredményt elérve közel került a döntőbe jutáshoz. Tóth Ivett az Európa-bajnokságon a 8. helyen végzett és a Világbajnokságon bekerülve a döntőbe olimpiai kvótát szerzett, így már biztosan szurkolhatunk magyar versenyzőért a 2018. évi Téli Olimpián.
Sikeres évet zárt a Marczibányi Sportcentrum területén működő Korcsolya iskolánk. Óvodások és kisiskolások egyaránt megismerkedhettek a műkorcsolya alapjaival. Tanfolyami keretek között legifjabb tanítványaink is szorgalommal, elszántsággal dolgoztak, így reméljük velük is megismerkedhettek a versenyeken a közeljövőben.
Ezen szép eredmények adnak lendületet, kitartást a következő szezonra, és hatalmas erőbedobással vágtunk neki a következő szezon felkészülésének.

SKSE versenyzői

Verseny előkészítő csoport

Marczibányi Jégiskola növendékei

    

" Sebestyén Júlia bejelentette, hogy nem folytatja a közös munkát Tóth Ivettel, és az elkövetkező időben 

 

fiatal növendékeinek fejlődésére összpontosít."

" Tóth Ivett műkorcsolyázó új edzővel készül a jövő februári, pjongcsangi téli olimpiára.
A magyar szövetség (MOKSZ) pénteki beszámolója szerint a versenyzőként 2004-ben Európa-bajnok Sebestyén Júlia nemrég jelentette be, hogy nem folytatja a közös munkát és az elkövetkező időben fiatal növendékeinek fejlődésére összpontosít.
„Nagyon büszke vagyok az elmúlt három évben közösen elért eredményeinkre, de megszakadt a bizalom” - indokolta a döntését az MTI-nek Sebestyén, aki viszont nem kívánt részletekbe bocsátkozni, de sok sikert kívánt a 18 éves egykori tanítványának.
Tóth Ivettet, aki márciusban világbajnoki 20. helyével Magyarország első kvótáját szerezte meg a soron következő ötkarikás játékokra, a jövőben a belga Linda van Troyen készíti fel. A francia koreográfus, Benoit Richaud marad a versenyző stábjában."

www.m4sport.hu/2017/05/19/toth-ivett-uj-edzovel-keszul-a-2018-as-olimpiara/

moksz.hu/mukorcsolya/uj-edzokkel-keszulnek-mukorcsolyazoink-az-olimpiai-idenyre

molcsapat.hu/2017/05/toth-ivett-uj-edzovel-keszul/

 

2017 április 5 -9.Triglav Trophy, Jesenice

Szezonzáró verseny és sikerek Jesenicéből


Az SKSE ersenyzői a szezon utolsó versenyén Jesenicében lépetek jégre.Nagyon jó hangulatban telt a verseny, mindenki nagyon jól érezte magát. Természetesen szép futások után boldogan álltak fel versenyzőink a dobogóra, hiszen Nagy Dóra 2. helyen végzett, Gál Zoé pedig a 3. helyet szerezte meg!

Eredmények:

Nagy Dóra Advance Novice 2. hely
Gál Zoé Advance Novice 3. hely
Csiszér Emese Advance Novice 7. hely
Borovoj Alexander Felnőtt férfi 8. hely


További eredmények:

www.dkjesenice.si/TT/17/

További képek ≻

 

Nagy Dóra 2. hely, Gál Zoé 3. hely

Dóri, Zoé, Juli, Emese

2017 European Criterium Körverseny, Canezei

European Criterium körverseny összetett érmek, kupák Canezeiből


5 állomásból álló európai körverseny utolsó állomása Canezeiben került megrendezésre. Az SKSE versenyzői nagyon jól álltak az összetett versenyben így nagy reményekkel keltek útra Olaszországba. Ebben a gyönyörű hegyi kis városkában szép programokat bemutatva végül sikerült az álom és Papp Vivien megnyerve korosztályát végül az összetett második helyen végzett. Ekker Léna a dobogó harmadik fokára állhatott fel mely egyben az összetett második helyet jelentett számára is!


Eredmények:


Papp Vivien Cubs II. 1. hely
Ekker Léna Chicks I. 3. hely
Zsembery Katinka Cubs I. 6. hely
Szentiványi Júlia Chicks II. 9. hely


Eredmények
www.europeancriterium.eu/documents/html/51/non/index.htm


European Criterium összetett eredmények:
Ekker Léna 2. hely
Papp Vivien 2. hely
Zsembery Katinka 6. hely

Eredmények:

www.europeancriterium.eu/competitors_results_list
 

További képek ≻

 Szabolcs, Katinka, Vivi, Léna

 

Papp Vivien 1. hely

 

2017 Felnőtt Világbajnokság, Helsinki

Tóth ivett a 2018 Téli Olimpiai Játékokra kvótát szerzett Magyarországnak

Tóth Ivett egy kitűnő rövidprogram után végül a 20. helyen végzett a Helsinkiben zajló műkorcsolya- és jégtánc-világbajnokság női versenyében, ezzel megszerezte Magyarország első hivatalos kvótáját a 2018-as, pjongcsangi téli olimpiára.
Egyéniben 24 kvótát osztottak ki a vb-n, de a helyezési pontszámok alapján az országok akár több indulási joghoz is juthattak, mint ahány versenyzőjük indult a finn fővárosban, azaz a legjobb 24-et felvonultató kűr elérése még nem jelentett biztos indulási jogot. Tóth az olimpiai rangsorban 23. lett.
A 18 éves magyar műkorcsolyázó a rövidprogram után a 14. helyen állt, de pénteki kűrjében többször bizonytalankodott, így hat pozíciót rontott. Célját azonban így is elérte a kvóta megszerzésével, ami nem névre szóló, hanem az országnak jár. A harmadik felnőtt vb-jén először a legjobb 24-be jutott
Tóth Ivett jól kezdett, első ugráskombinációja – a háromfordulatos Lutz és Salchow – sikeres volt, utána viszont a tripla Rittberger csak egyfordulatos lett. A korai hibától érezhetően elbizonytalanodott, a tripla flipben elesett, a háromfordulatos Lutzot pedig meg sem próbálta. A végére összeszedte magát és két szép ugráskombinációval zárt.
“Nyugodtnak láttuk a bemelegítéskor. A Rittbergernél elvesztette a fonalat és soká talált vissza. Ennek ellenére nem lehetünk elkeseredve, fantasztikus volt a rövidprogramja, ez kellett ahhoz, hogy a kvótáért versenyezzen. Meg is szerezte, azaz teljesítette a célját” – értékelt a 2004-ben Európa-bajnok Sebestyén Júlia, aki kifejtette, tanítványának nehéz dolga volt az egész idényben, hogy megbirkózzon a rá nehezedő nyomással, de megérte rengeteget gyakorolni a rövidprogramot.
További eredmények:

www.isuresults.com/results/season1617/wc2017/index.htm

Hírek a versenyről:

moksz.hu/mukorcsolya/mukorcsolya-vb-toth-ivett-pjongcsangi-kvotat-szerzett-helsinkiben

moksz.hu/mukorcsolya/toth-ivett-bejutott-legjobb-24-koze-vilagbajnoksagon

www.origo.hu/sport/egyeni/20170404-toth-ivett-mar-most-elkezdi-a-felkeszulest.html

Ivett, Juli

 

  

2017 március 24-26. Avas Kupa Nemzetközi verseny , Miskolc

2 Arany, 4 Ezüst, 1 Bronz és 2 4. hely Miskolcról


Immár 12. alkalommal került megrendezésre az Avas Kupa Nemzetközi verseny Miskolcon. Hagyományosan az SKSE versenyzői is jégre léptek, és nagyon szép programokat bemutatva érmekkel tértünk haza!

Eredmények:


Ekker Léna Chicks 2008 1. hely
Gál Zoé Basic Novice A I. 1. hely
Incze Brigitta Éva Chicks 2010 2. hely
Papp Vivien Cubs 2007 2. hely
Szabó CintiaBasic Novice A I. 2. hely
Csiszér Emese Basic Novice B 2. hely
Krizsanovszki Lili Basic Novice A I. 3. hely
Szentiványi Júlia Chicks 2009 4. hely
Zsembery Katinka Cubs 2006 4. hely

További eredmények

havasszepe.hu/skating_club/images/stories/doksik/12avaskupa2017

/Results/index.htm

Szabolcs, Vivi, Brigi, Léna

Cinti, Szabolcs, Lili

 2017 március 15-19. Junior Világbajnokság, Taipei

Borovoj Alexander egyesületünk versenyzője képviselhette hazánkat a Taipei Városában megrendezésre került Junior világbajnokságon. Ezúttal Vidrai Szabolcs kísérte el a versenyre, míg sebestyén Júlia Tóth Ivettel készül a március végén megrendezésre kerülő Felnőtt Világbajnokságra.
Szása a 45 versenyző között 4. - ként mutathatta be rövid programját, mely nem volt túl szerencsés. Az edzések jól mentek, jó formában érkezett a versenyre, azonban a nyitó tripla flip kombinációban hibázott,és ez nagyon sok pont veszteséget eredményezett. Ennekellenére egy összeszedett, lendületes, jól előadott rövid programot futott, mellyel végül 41. helyen végzett, így nem mutathatta be már kűr programját. Büszkék vagyunk rád így is Szása, hiszen a szezon legelején nagyon nagyon örültünk volna, ha valaki azt mondja, hogy a Felnőtt Európa-bajnokságon és a Junior világbajnokságon is jégre léphetsz. Több hazai kvalifikációs versenyen vívtad ki az indulás jogát, nemzetközi versenyeken kellett a világversenyek indulásához szükséges technikai szintet teljesítened. Csak így tovább és sok erőt, kitartást kívánunk a következő szezonra.
Eredmények:

www.isuresults.com/results/season1617/wjc2017/index.htm

Borovoj Alexander

Borovoj Alexander és Vidrai Szabolcs

Sorsoláson

 2017 március 10-12. Coupe du Printemps, Luxemburg

2017 Március 10-12. között rendezték meg a Coupe du Printemps elmnevezésű nemzetközi versenyt! Tóth Ivett a Felnőtt világbajnokság előtt mint felkészülési versenyre utazott Luxemburgba. A felnőtt nők között a rövid programot követően a 2. helyen állt, végül összetettben a 3. helyen végzett. Advance novice versenyzőink egy igen erős mezőnyben léptek jégre! A rövid program után Zoé a 8. míg Dóri a 9. helyen állt. Végül Gál Zoé a 7., míg Nagy Dóra a 11. helyet szerezte meg a 28 fős mezőnyben!
Gratulálunk mindenkinek!


Eredmények:
Tóth Ivett Felnőtt Nők 3. hely
Gál Zoé Advance Novice 7. hely
Nagy Dóra Advance novice 11. hely
További eredmények:

skating.lu/cdp2017/index.htm


Hírek a versenyről:

moksz.hu/mukorcsolya/toth-ivett-harmadik-luxemburgban

Tóth Ivett 3. hely

Gál Zoé és Nagy Dóra

 2017 március 9. Meyrin-Geneve European Criterium körverseny,Genf 

 

Ezüst érem Genfből!


Meyrin-Geneve 2017 European Criterium körverseny
Papp Vivien szép programmal, magas technikai pontszámmal a 2.helyen végzett Genfben! Büszkék vagyunk rád! Köszönöm Nanni ( Gellén Anna ) segítségedet!

További eredmények:

www.cpam.ch/coupemeyrinoise17/

További képek ›

 

Papp Vivien 2. hely

2017 MOL ÚjEurópa Alapítvány Mester-M díj - Sebestyén Júlia 

2017 MOL ÚjEurópa Alapítvány Mester-M díj! " A díjakat Sebestyén Júlia Európa-bajnok műkorcsolyázó, az Új Európa Alapítvány kurátora, Szilágyi Áron kétszeres olimpiai bajnok kardvívó, az Új Európa Alapítvány jószolgálati nagykövete és Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó adta át."


Forrás: www.nemzetisport.hu/egyeb_egyeni/elismeres-edzok-tanarok-vehettek-at-a-mol-mester-m-dijat-2556587


Gratulálunk minden kitüntettnek!

 

www.ujeuropaalapitvany.hu ›

Szilágyi Áronnal és                    Gyurta Dániellel                 Sebestyén Juli

 

2017 március 4. Magyar Kupa Utánpótlás Országos bajnokság

4 Bajnoki ARANY, 2 EZÜST, 1 BRONZ és két 4.hely


2017 március 4.-én került megrendezésre az utánpótlás korosztály számára a Magyar Kupa elnevezésű utánpótlás bajnokság! Büszkék vagyunk tanítványainkra, hiszen szép programokkal, magas pontszámokkal, magasan, magabiztosan szerepeltek! 4 aranyérmet, 2 ezüst érmet, 1 bronzérmet, és két negyedik helyezést értünk el!
Büszkék vagyunk rátok!


Eredmények:


Ekker Léna Chicks I.: 1. hely
Papp Vivien Cubs II.: 1. hely
Zsembery Katinka Cubs I. 1. hely
Gál Zoé Basic Novice A.: 1. hely
Szabó Cintia Basic Novice A.: 2. hely
Balogh Heni Basic Novice B.: 2. hely
Szentiványi Júlia Chicks II.: 3. hely
Incze Brigitta Éva Chicks II.: 4. hely
Krizsanovszki Lili Basic Novice A .: 4. hely

További eredmények:

moksz.hu/external/mukorcsolya/2016_17/

utpotOB/results/index.htm

További képek ›

Nanni, és Juli a csipet csapattal

Nanni, Cinti, Zoé,Lili és Juli

 

2017 február 24. Tóth Ivett Párizsban készült ezen a héten! 

" Ezt a hetet a Magyar Korcsolyázó Szövetség jóvoltából Párizsban tölthetem Benoit Richaud és Maé Berenice Meite társaságában. Sokat dolgozunk mindkét programomon, napi 3-4 órát töltök a jégen és 1 órát szárazon. Az elején egy kicsit aggódtam amiatt, hogy egyedül kell mennem de jó barátok vártak, így már 1 nap után otthon éreztem magam. Úgy érzem nagyon motivált vagyok, ami remélem, hogy kitart a szezon végéig! Szeretettel: Ivett"

 

2017 február 12. Dragon Trophy, Tivoli Cup

Dragon Trophy-Tivoli Cup 2017
Arany, Ezüst, Bronz, 4.és 5.helyek
Nagyszerűen szerepeltek az SKSE versenyzői a ljubljanai nemzetközi versenyen! Legjobb magyar eredményeket elérve, nagyon szép magabiztos programokat bemutatva, több esetben is kedvezőtlen sorsolás után érmekkel tértünk haza!
Cubs 2008 Papp Vivien 1. hely
Chicks 2009 Ekker Léna 2. hely
Basic Novice A I. Krizsanovszki Lili 3.hely
Chicks 2009 Szentiványi Júlia 4.hely
Cubs 2007 Zsembery Katinka 4. hely
Advance Novice Gál Zoé 4. hely
Basic Novice A II Szabó Cintia 5. hely
Advance Novice Csiszér Emese 5.
További eredmények:

www.drsanje.si/dragon-trophy-2017/

További képek ›

 

Katinka, Vivi, Juli

Léna Julival

 

2017 február 2-4. Jégvirág Kupa, Miskolc

2017 Jégvirág kupa 7 Aranyérem1 Ezüstérem 1 Bronzérem


Nagyon szépen szerepeltek versenyzőink a miskolci Jégvirág kupa nemzetközi versenyen! Büszkék vagyunk rátok!


Chicks II: Szentiványi Júlia 1. hely
Chicks I: Ekker Léna 1. hely
Cubs II: Papp Vivien 1.hely
Cubs I: Zsembery Katinka 1.hely
Basic Novice A: Szabó Cintia 1. hely
Krizsanovszki Lili 2.hely
Advance Novice:Csiszér Emese 1. hely
Gál Zoé 3. hely
Balogh Heni 8.hely
Junior férfi: Borovoj Alexander 1.hely

További eredmények:

moksz.hu/mukorcsolya/jegvirag-kupa-2017

További képek ›

Szabó Cintia 1. hely,            Krizsanovszki Lili 2. hely

Csiszér Emese 1. hely,                     Gál Zoé 3. hely

2017 február 1. Nagy Dóra Interjú - Advance Novice Magyar bajnok

 

Nagy Dóra Advance Novice Magyar bajnokkal az utánpótlássport.hu készített interjút, melyet az alábbi linken olvashattok el!:

www.utanpotlassport.hu/2017/02/01/akaratero-jeles/

 

Illetve a Nemzetisport utánpótlás rovatában is olvashattok Dóriról!

 

 

2017 január 28. Téli Sportágválasztó, Budapest

Téli Sportágválasztó 2017
Míg felnőtt versenyzőink az ostravai Európa-bajnokságon versenyeztek, addig utánpótláskorú versenyzőink között volt aki a helyszínen szurkolt csapattársainak, és voltak akik a Káposztásmegyeri Jégpalotában megrendezésre került Téli sportágválasztón népszerűsítették a műkorcsolyát! Köszönöm Nektek!

További képek ›

2017 január 31. Puszi a bajnoknőtől- Interjú Tóth Ivettel - www.utanpotlassport.hu ›

2017 január 25-30. Műkorcsolya Európa-bajnokság, Ostrava

Köszönjük Ivett Tóth!
Magyarország az Európa-bajnokságon ismét a legjobb tízben!
Fantasztikus Michael Jackson rövid programját követően Ivett bekerült a legjobbak közé, ( 6. hely) mely révén a legjobb csoportban mutathatta be kűrjét! Felemelő érzés, de egyben izgalmakkal teli! Hosszú utat járt be, - ebben a szezonban is,- hogy idáig eljutott! Képes volt magasanmegjavítani eddigi legjobb pontszámát, és végül a 8. helyen végzett. Büszkék vagyunk rá, és köszönjük mindenkinek akik segítségünkre vannak a célok elérésében! Benoît Richaud, Szabolcs Vidrai, Bianka Juhász Gellén Anna, Attila Elek! Köszönjük szüleinek, akik mindig mellett állnak, és a MOKSZ-nak, hogy segítik felkészülésedet! A szezon még messze nincs vége, előttünk újabb feladatok, célok! Köszönjük azt a sok sok gratulációt, kedves üzenetet, szeretetet amit kapunk, köszönjük, hogy ennyien szurkolnak érted!

Benoit, Ivett, Juli

 

Büszkék vagyunk rád Alexander Borovoj! Sokat küzdöttél az elmúlt években, hogy egyáltalán szerepelhess egy Felnőtt Európa-bajnokságon! A 36 fős mezőnyben, 2. jégre lépőként egy nagyon szép hibátlan rövid programot bemutatva, sokkal megjavítva eddigi legjobb pontszámodat 53.02 ponttal a 27. helyen végeztél, mely 11 év után a legjobb férfi eredményünk a kontinensviadalokról! Köszönjük az edzői csapat minden tagjának - Szabolcs Vidrai, Attila Elek,Gellén Anna,Bianka Juhász- a segítséget! A MOKSZ-nak hogy Szása lehetőséget kapott az indulásra, miután megszerezte a technikai minimum pontokat és Felnőtt Magyar bajnok lett! Köszönet szüleidnek, hogy támogattak téged mindenben, a Mol Új Európa Alapítványnak hogy hittek benned,a cseh közönségnek akik elmondásod szerint az első másodperctől buzdított Téged, -mely nagyon feldobott, -és természetesen mindenkinek aki szorított értünk és drukkolt! Reméljük ez a sikeres szereplés további erőt, motivációt ad a következő munkához, versenyekhez!Gratulálunk és további szép sikereket kívánunk!
További eredmények:

www.isuresults.com/results/season1617/ec2017/index.htm

További képek ›

Interjúk:

Hibátlan kezdés:  www.utanpotlassport.hu ›

Nyolcadik hely Ostravában www.utanpotlasport.hu ›

M4Sport: www.m4sport.hu ›

Reggeli start_www.digisport.hu ›

 

Alexander edzésen

 

2017 Meglepő ajándékot adott Európa-bajnok műkorcsolyázónk-Generali a Biztonságért Alapítvány

"Sebestyén Júlia ( SKSE) Sztehlo Gábor Gyermekotthon lakói számára tartott speciális korcsolyaoktatást – a Generali a Biztonságért Alapítvány támogatásával."
Az alábbi linken olvashattok róla:

www.origo.hu/itthon/20170113-sebestyen-julia-lepte-meg-a-gyermekotthon-lakoit.html

További képek ›

   

2017 január 18-19. Skate Helena, Belgrád

Skate Helene Belgrád! Szép eredményeket értek el az SKSE fiatal versenyzői! Betegeskedések nehezítették a felkészülést, azonban ennek ellenére Cubs I. kategóriában a 26 fős mezőnyben Zsembery Katinka a 3. helyen végzett. Chicks I. kategóriában Ekker Léna a 4. helyen végzett a 19 fős mezőnyben. Papp Vivien 6. helyet érte el 37 versenyzőből a Cubs II. kategóriában. Basic A legfiatalabb csoportjában Krizsanovszki Lili szintén a 6. helyen végzett a 27 versenyző között. A legfiatalabb chicks kategóriában Szentiványi Júlia élete első külföldi versenyén a 9. helyen végzett 22 versenyző között. Gratulálunk!
További eredmények:

www.europeancriterium.eu/documents/html/48/non/index.htm

További képek ›

Katinka 3. hely

 

2017 január 14-15. Advance Novice és Junior Országos bajnokság

2017 Advance Novice Országos bajnok Nagy Dóra és Junior Férfi Magyar bajnok Borovoj Alexander!
Hétvégén megrendezésre került Advance Novice és Junior Országos bajnokságon nagyon szépen szerepeltek versenyzőink! ISU 12 éves Nagy Dóra szép három triplát bemutatva a kűrben az első helyen végzett, míg Csiszér Emese az 5. helyet szerezte meg 2 gyönyörű korcsolyázással. A Junior férfiak mezőnyébén az első helyen végzett Borovoj Alexander,így Felnőtt Bajnoki aranyérme után már biztos, hogy érte is szurkolhatunk a Január 23-án kezdődő ostravai Európa-bajnokságon! Tóth Ivett - a sikeres iskolai vizsgáin, dolgozatain túl - felkészülésképpen az EB-re versenyen kívül két szép programot mutatott be! Gratulálunk mindenkinek, és köszönjük a segítséget - Szabolcs Vidrai, Gellén Anna, Attila Elek, szülőknek, szurkolóknak és mindenkinek aki drukkolt értünk!

moksz.hu/mukorcsolya/nagyon-buszkek-vagyunk-az-advanced-novice-lanyainkra

Eredmények:
Advance novice: Nagy Dóra 1. hely
Advance novice: Csiszér Emese 5. hely
Junior férfiak: Borovoj Alexander 1. hely
További eredmények:

www.moksz.hu/external/mukorcsolya/2016_17/junOB/result/

További képek ›

 

 

Archívum ›

Jelentkezés

Várjuk jelentkezésedet a +36 30 432 3988 telefonszámokon, illetve az skse.marczibanyi@gmail.hu e-mail címen.

Tanfolyamok

Marczibányi Sportcentrum

kedd: 16.30 -17.30
csütörtök: 16.30-17.30
szombat: 8.30-9.20

Káposztásmegyeri Vasas Jégcentrum

szerda: 17.00 -17.50   szombat: 9.00-9.50

részletek ›

Támogatóink