2017           Archívum ›

 

 55 érem, 27 Arany, 8 Magyar bajnoki cím - SKSE 2016-2017

2016-2017 szezonban a Sebestyén KSE - Magyarország legeredményesebb műkorcsolya egyesülete - 13 aktív versenyzője 55 érmet szerzett, melyből 27 a legfényesebben csillogó arany érem! Büszkék vagyunk versenyzőinkre, akik szorgalommal, kitartással, elszántsággal, hatalmas akarattal küzdöttek a szezonban. Köszönettel tartozunk nekik, az őket felkészítő szakmai stábnak, és természetesen a szülőknek, szurkolóknak. Köszönettel tartozunk a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetségnek, hiszen a 2017. évre nyújtott Műhelytámogatás hatalmas segítséget jelentett versenyzőinknek a felkészülésben. Ennek eredményeként 7 utánpótláskorú versenyzőnk ( Nagy Dóra, Gál Zoé, Csiszér Emese, Szabó Cintia, Krizsanovszki Lili, Zsembery Katinka, Papp Vivien ) - utánpótlás válogogatott keret tagja lett. Borovoj Alexander Felnőtt válogatottunk képviselhette Magyarországot a Junior Világnajnokságon és a Felnőtt Európa-bajnokságon , ahol 11 év után a legjobb férfi eredményt elérve közel került a döntőbe jutáshoz. Tóth Ivett az Európa-bajnokságon a 8. helyen végzett és a Világbajnokságon bekerülve a döntőbe olimpiai kvótát szerzett, így már biztosan szurkolhatunk magyar versenyzőért a 2018. évi Téli Olimpián.
Sikeres évet zárt a Marczibányi Sportcentrum területén működő Korcsolya iskolánk. Óvodások és kisiskolások egyaránt megismerkedhettek a műkorcsolya alapjaival. Tanfolyami keretek között legifjabb tanítványaink is szorgalommal, elszántsággal dolgoztak, így reméljük velük is megismerkedhettek a versenyeken a közeljövőben.
Ezen szép eredmények adnak lendületet, kitartást a következő szezonra, és hatalmas erőbedobással vágtunk neki a következő szezon felkészülésének.

 

" Sebestyén Júlia bejelentette, hogy nem folytatja a közös munkát Tóth Ivettel, és az elkövetkező időben

fiatal növendékeinek fejlődésére összpontosít."

" Tóth Ivett műkorcsolyázó új edzővel készül a jövő februári, pjongcsangi téli olimpiára.
A magyar szövetség (MOKSZ) pénteki beszámolója szerint a versenyzőként 2004-ben Európa-bajnok Sebestyén Júlia nemrég jelentette be, hogy nem folytatja a közös munkát és az elkövetkező időben fiatal növendékeinek fejlődésére összpontosít.
„Nagyon büszke vagyok az elmúlt három évben közösen elért eredményeinkre, de megszakadt a bizalom” - indokolta a döntését az MTI-nek Sebestyén, aki viszont nem kívánt részletekbe bocsátkozni, de sok sikert kívánt a 18 éves egykori tanítványának.
Tóth Ivettet, aki márciusban világbajnoki 20. helyével Magyarország első kvótáját szerezte meg a soron következő ötkarikás játékokra, a jövőben a belga Linda van Troyen készíti fel. A francia koreográfus, Benoit Richaud marad a versenyző stábjában."

www.m4sport.hu/2017/05/19/toth-ivett-uj-edzovel-keszul-a-2018-as-olimpiara/

moksz.hu/mukorcsolya/uj-edzokkel-keszulnek-mukorcsolyazoink-az-olimpiai-idenyre

molcsapat.hu/2017/05/toth-ivett-uj-edzovel-keszul/

 

2017 április 5 -9.Triglav Trophy, Jesenice

Szezonzáró verseny és sikerek Jesenicéből


Az SKSE ersenyzői a szezon utolsó versenyén Jesenicében lépetek jégre.Nagyon jó hangulatban telt a verseny, mindenki nagyon jól érezte magát. Természetesen szép futások után boldogan álltak fel versenyzőink a dobogóra, hiszen Nagy Dóra 2. helyen végzett, Gál Zoé pedig a 3. helyet szerezte meg!

Eredmények:

Nagy Dóra Advance Novice 2. hely
Gál Zoé Advance Novice 3. hely
Csiszér Emese Advance Novice 7. hely
Borovoj Alexander Felnőtt férfi 8. hely


További eredmények:

www.dkjesenice.si/TT/17/

 

 

2017 European Criterium Körverseny, Canezei

European Criterium körverseny összetett érmek, kupák Canezeiből


5 állomásból álló európai körverseny utolsó állomása Canezeiben került megrendezésre. Az SKSE versenyzői nagyon jól álltak az összetett versenyben így nagy reményekkel keltek útra Olaszországba. Ebben a gyönyörű hegyi kis városkában szép programokat bemutatva végül sikerült az álom és Papp Vivien megnyerve korosztályát végül az összetett második helyen végzett. Ekker Léna a dobogó harmadik fokára állhatott fel mely egyben az összetett második helyet jelentett számára is!


Eredmények:


Papp Vivien Cubs II. 1. hely
Ekker Léna Chicks I. 3. hely
Zsembery Katinka Cubs I. 6. hely
Szentiványi Júlia Chicks II. 9. hely


Eredmények
www.europeancriterium.eu/documents/html/51/non/index.htm


European Criterium összetett eredmények:
Ekker Léna 2. hely
Papp Vivien 2. hely
Zsembery Katinka 6. hely

Eredmények:

www.europeancriterium.eu/competitors_results_list
 

 

 

2017 Felnőtt Világbajnokság, Helsinki

Tóth ivett a 2018 Téli Olimpiai Játékokra kvótát szerzett Magyarországnak

Tóth Ivett egy kitűnő rövidprogram után végül a 20. helyen végzett a Helsinkiben zajló műkorcsolya- és jégtánc-világbajnokság női versenyében, ezzel megszerezte Magyarország első hivatalos kvótáját a 2018-as, pjongcsangi téli olimpiára.
Egyéniben 24 kvótát osztottak ki a vb-n, de a helyezési pontszámok alapján az országok akár több indulási joghoz is juthattak, mint ahány versenyzőjük indult a finn fővárosban, azaz a legjobb 24-et felvonultató kűr elérése még nem jelentett biztos indulási jogot. Tóth az olimpiai rangsorban 23. lett.
A 18 éves magyar műkorcsolyázó a rövidprogram után a 14. helyen állt, de pénteki kűrjében többször bizonytalankodott, így hat pozíciót rontott. Célját azonban így is elérte a kvóta megszerzésével, ami nem névre szóló, hanem az országnak jár. A harmadik felnőtt vb-jén először a legjobb 24-be jutott
Tóth Ivett jól kezdett, első ugráskombinációja – a háromfordulatos Lutz és Salchow – sikeres volt, utána viszont a tripla Rittberger csak egyfordulatos lett. A korai hibától érezhetően elbizonytalanodott, a tripla flipben elesett, a háromfordulatos Lutzot pedig meg sem próbálta. A végére összeszedte magát és két szép ugráskombinációval zárt.
“Nyugodtnak láttuk a bemelegítéskor. A Rittbergernél elvesztette a fonalat és soká talált vissza. Ennek ellenére nem lehetünk elkeseredve, fantasztikus volt a rövidprogramja, ez kellett ahhoz, hogy a kvótáért versenyezzen. Meg is szerezte, azaz teljesítette a célját” – értékelt a 2004-ben Európa-bajnok Sebestyén Júlia, aki kifejtette, tanítványának nehéz dolga volt az egész idényben, hogy megbirkózzon a rá nehezedő nyomással, de megérte rengeteget gyakorolni a rövidprogramot.
További eredmények:

www.isuresults.com/results/season1617/wc2017/index.htm

Hírek a versenyről:

moksz.hu/mukorcsolya/mukorcsolya-vb-toth-ivett-pjongcsangi-kvotat-szerzett-helsinkiben

moksz.hu/mukorcsolya/toth-ivett-bejutott-legjobb-24-koze-vilagbajnoksagon

www.origo.hu/sport/egyeni/20170404-toth-ivett-mar-most-elkezdi-a-felkeszulest.html

 

  

2017 március 24-26. Avas Kupa Nemzetközi verseny , Miskolc

2 Arany, 4 Ezüst, 1 Bronz és 2 4. hely Miskolcról


Immár 12. alkalommal került megrendezésre az Avas Kupa Nemzetközi verseny Miskolcon. Hagyományosan az SKSE versenyzői is jégre léptek, és nagyon szép programokat bemutatva érmekkel tértünk haza!

Eredmények:


Ekker Léna Chicks 2008 1. hely
Gál Zoé Basic Novice A I. 1. hely
Incze Brigitta Éva Chicks 2010 2. hely
Papp Vivien Cubs 2007 2. hely
Szabó CintiaBasic Novice A I. 2. hely
Csiszér Emese Basic Novice B 2. hely
Krizsanovszki Lili Basic Novice A I. 3. hely
Szentiványi Júlia Chicks 2009 4. hely
Zsembery Katinka Cubs 2006 4. hely

További eredmények

havasszepe.hu/skating_club/images/stories/doksik/12avaskupa2017

/Results/index.htm

 2017 március 15-19. Junior Világbajnokság, Taipei

Borovoj Alexander egyesületünk versenyzője képviselhette hazánkat a Taipei Városában megrendezésre került Junior világbajnokságon. Ezúttal Vidrai Szabolcs kísérte el a versenyre, míg sebestyén Júlia Tóth Ivettel készül a március végén megrendezésre kerülő Felnőtt Világbajnokságra.
Szása a 45 versenyző között 4. - ként mutathatta be rövid programját, mely nem volt túl szerencsés. Az edzések jól mentek, jó formában érkezett a versenyre, azonban a nyitó tripla flip kombinációban hibázott,és ez nagyon sok pont veszteséget eredményezett. Ennekellenére egy összeszedett, lendületes, jól előadott rövid programot futott, mellyel végül 41. helyen végzett, így nem mutathatta be már kűr programját. Büszkék vagyunk rád így is Szása, hiszen a szezon legelején nagyon nagyon örültünk volna, ha valaki azt mondja, hogy a Felnőtt Európa-bajnokságon és a Junior világbajnokságon is jégre léphetsz. Több hazai kvalifikációs versenyen vívtad ki az indulás jogát, nemzetközi versenyeken kellett a világversenyek indulásához szükséges technikai szintet teljesítened. Csak így tovább és sok erőt, kitartást kívánunk a következő szezonra.
Eredmények:

www.isuresults.com/results/season1617/wjc2017/index.htm

Borovoj Alexander

Borovoj Alexander és Vidrai Szabolcs

Sorsoláson

 2017 március 10-12. Coupe du Printemps, Luxemburg

2017 Március 10-12. között rendezték meg a Coupe du Printemps elmnevezésű nemzetközi versenyt! Tóth Ivett a Felnőtt világbajnokság előtt mint felkészülési versenyre utazott Luxemburgba. A felnőtt nők között a rövid programot követően a 2. helyen állt, végül összetettben a 3. helyen végzett. Advance novice versenyzőink egy igen erős mezőnyben léptek jégre! A rövid program után Zoé a 8. míg Dóri a 9. helyen állt. Végül Gál Zoé a 7., míg Nagy Dóra a 11. helyet szerezte meg a 28 fős mezőnyben!
Gratulálunk mindenkinek!


Eredmények:
Tóth Ivett Felnőtt Nők 3. hely
Gál Zoé Advance Novice 7. hely
Nagy Dóra Advance novice 11. hely
További eredmények:

skating.lu/cdp2017/index.htm


Hírek a versenyről:

moksz.hu/mukorcsolya/toth-ivett-harmadik-luxemburgban

Tóth Ivett 3. hely

Gál Zoé és Nagy Dóra

 2017 március 9. Meyrin-Geneve European Criterium körverseny,Genf 

 

Ezüst érem Genfből!


Meyrin-Geneve 2017 European Criterium körverseny
Papp Vivien szép programmal, magas technikai pontszámmal a 2.helyen végzett Genfben! Büszkék vagyunk rád! Köszönöm Nanni ( Gellén Anna ) segítségedet!

További eredmények:

www.cpam.ch/coupemeyrinoise17/

További képek ›

 

Papp Vivien 2. hely

2017 MOL ÚjEurópa Alapítvány Mester-M díj - Sebestyén Júlia 

2017 MOL ÚjEurópa Alapítvány Mester-M díj! " A díjakat Sebestyén Júlia Európa-bajnok műkorcsolyázó, az Új Európa Alapítvány kurátora, Szilágyi Áron kétszeres olimpiai bajnok kardvívó, az Új Európa Alapítvány jószolgálati nagykövete és Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó adta át."


Forrás: www.nemzetisport.hu/egyeb_egyeni/elismeres-edzok-tanarok-vehettek-at-a-mol-mester-m-dijat-2556587


Gratulálunk minden kitüntettnek!

 

www.ujeuropaalapitvany.hu ›

 

2017 március 4. Magyar Kupa Utánpótlás Országos bajnokság

4 Bajnoki ARANY, 2 EZÜST, 1 BRONZ és két 4.hely


2017 március 4.-én került megrendezésre az utánpótlás korosztály számára a Magyar Kupa elnevezésű utánpótlás bajnokság! Büszkék vagyunk tanítványainkra, hiszen szép programokkal, magas pontszámokkal, magasan, magabiztosan szerepeltek! 4 aranyérmet, 2 ezüst érmet, 1 bronzérmet, és két negyedik helyezést értünk el!
Büszkék vagyunk rátok!


Eredmények:


Ekker Léna Chicks I.: 1. hely
Papp Vivien Cubs II.: 1. hely
Zsembery Katinka Cubs I. 1. hely
Gál Zoé Basic Novice A.: 1. hely
Szabó Cintia Basic Novice A.: 2. hely
Balogh Heni Basic Novice B.: 2. hely
Szentiványi Júlia Chicks II.: 3. hely
Incze Brigitta Éva Chicks II.: 4. hely
Krizsanovszki Lili Basic Novice A .: 4. hely

További eredmények:

moksz.hu/external/mukorcsolya/2016_17/

utpotOB/results/index.htm

További képek ›

Nanni, és Juli a csipet csapattal

Nanni, Cinti, Zoé,Lili és Juli

 

2017 február 24. Tóth Ivett Párizsban készült ezen a héten! 

" Ezt a hetet a Magyar Korcsolyázó Szövetség jóvoltából Párizsban tölthetem Benoit Richaud és Maé Berenice Meite társaságában. Sokat dolgozunk mindkét programomon, napi 3-4 órát töltök a jégen és 1 órát szárazon. Az elején egy kicsit aggódtam amiatt, hogy egyedül kell mennem de jó barátok vártak, így már 1 nap után otthon éreztem magam. Úgy érzem nagyon motivált vagyok, ami remélem, hogy kitart a szezon végéig! Szeretettel: Ivett"

 

2017 február 12. Dragon Trophy, Tivoli Cup

Dragon Trophy-Tivoli Cup 2017
Arany, Ezüst, Bronz, 4.és 5.helyek
Nagyszerűen szerepeltek az SKSE versenyzői a ljubljanai nemzetközi versenyen! Legjobb magyar eredményeket elérve, nagyon szép magabiztos programokat bemutatva, több esetben is kedvezőtlen sorsolás után érmekkel tértünk haza!
Cubs 2008 Papp Vivien 1. hely
Chicks 2009 Ekker Léna 2. hely
Basic Novice A I. Krizsanovszki Lili 3.hely
Chicks 2009 Szentiványi Júlia 4.hely
Cubs 2007 Zsembery Katinka 4. hely
Advance Novice Gál Zoé 4. hely
Basic Novice A II Szabó Cintia 5. hely
Advance Novice Csiszér Emese 5.
További eredmények:

www.drsanje.si/dragon-trophy-2017/

További képek ›

 

 

2017 február 2-4. Jégvirág Kupa, Miskolc

2017 Jégvirág kupa 7 Aranyérem1 Ezüstérem 1 Bronzérem


Nagyon szépen szerepeltek versenyzőink a miskolci Jégvirág kupa nemzetközi versenyen! Büszkék vagyunk rátok!


Chicks II: Szentiványi Júlia 1. hely
Chicks I: Ekker Léna 1. hely
Cubs II: Papp Vivien 1.hely
Cubs I: Zsembery Katinka 1.hely
Basic Novice A: Szabó Cintia 1. hely
Krizsanovszki Lili 2.hely
Advance Novice:Csiszér Emese 1. hely
Gál Zoé 3. hely
Balogh Heni 8.hely
Junior férfi: Borovoj Alexander 1.hely

További eredmények:

moksz.hu/mukorcsolya/jegvirag-kupa-2017

További képek ›

Szabó Cintia 1. hely,            Krizsanovszki Lili 2. hely

Csiszér Emese 1. hely,                     Gál Zoé 3. hely

2017 február 1. Nagy Dóra Interjú - Advance Novice Magyar bajnok

 

Nagy Dóra Advance Novice Magyar bajnokkal az utánpótlássport.hu készített interjút, melyet az alábbi linken olvashattok el!:

www.utanpotlassport.hu/2017/02/01/akaratero-jeles/

 

Illetve a Nemzetisport utánpótlás rovatában is olvashattok Dóriról!

 

 

2017 január 28. Téli Sportágválasztó, Budapest

Téli Sportágválasztó 2017
Míg felnőtt versenyzőink az ostravai Európa-bajnokságon versenyeztek, addig utánpótláskorú versenyzőink között volt aki a helyszínen szurkolt csapattársainak, és voltak akik a Káposztásmegyeri Jégpalotában megrendezésre került Téli sportágválasztón népszerűsítették a műkorcsolyát! Köszönöm Nektek!

További képek ›

2017 január 31. Puszi a bajnoknőtől- Interjú Tóth Ivettel - www.utanpotlassport.hu ›

2017 január 25-30. Műkorcsolya Európa-bajnokság, Ostrava

Köszönjük Ivett Tóth!
Magyarország az Európa-bajnokságon ismét a legjobb tízben!
Fantasztikus Michael Jackson rövid programját követően Ivett bekerült a legjobbak közé, ( 6. hely) mely révén a legjobb csoportban mutathatta be kűrjét! Felemelő érzés, de egyben izgalmakkal teli! Hosszú utat járt be, - ebben a szezonban is,- hogy idáig eljutott! Képes volt magasanmegjavítani eddigi legjobb pontszámát, és végül a 8. helyen végzett. Büszkék vagyunk rá, és köszönjük mindenkinek akik segítségünkre vannak a célok elérésében! Benoît Richaud, Szabolcs Vidrai, Bianka Juhász Gellén Anna, Attila Elek! Köszönjük szüleinek, akik mindig mellett állnak, és a MOKSZ-nak, hogy segítik felkészülésedet! A szezon még messze nincs vége, előttünk újabb feladatok, célok! Köszönjük azt a sok sok gratulációt, kedves üzenetet, szeretetet amit kapunk, köszönjük, hogy ennyien szurkolnak érted!

 

Büszkék vagyunk rád Alexander Borovoj! Sokat küzdöttél az elmúlt években, hogy egyáltalán szerepelhess egy Felnőtt Európa-bajnokságon! A 36 fős mezőnyben, 2. jégre lépőként egy nagyon szép hibátlan rövid programot bemutatva, sokkal megjavítva eddigi legjobb pontszámodat 53.02 ponttal a 27. helyen végeztél, mely 11 év után a legjobb férfi eredményünk a kontinensviadalokról! Köszönjük az edzői csapat minden tagjának - Szabolcs Vidrai, Attila Elek,Gellén Anna,Bianka Juhász- a segítséget! A MOKSZ-nak hogy Szása lehetőséget kapott az indulásra, miután megszerezte a technikai minimum pontokat és Felnőtt Magyar bajnok lett! Köszönet szüleidnek, hogy támogattak téged mindenben, a Mol Új Európa Alapítványnak hogy hittek benned,a cseh közönségnek akik elmondásod szerint az első másodperctől buzdított Téged, -mely nagyon feldobott, -és természetesen mindenkinek aki szorított értünk és drukkolt! Reméljük ez a sikeres szereplés további erőt, motivációt ad a következő munkához, versenyekhez!Gratulálunk és további szép sikereket kívánunk!
További eredmények:

www.isuresults.com/results/season1617/ec2017/index.htm

További képek ›

Interjúk:

Hibátlan kezdés:  www.utanpotlassport.hu ›

Nyolcadik hely Ostravában www.utanpotlasport.hu ›

M4Sport: www.m4sport.hu ›

Reggeli start_www.digisport.hu ›

 

 

2017 Meglepő ajándékot adott Európa-bajnok műkorcsolyázónk-Generali a Biztonságért Alapítvány

"Sebestyén Júlia ( SKSE) Sztehlo Gábor Gyermekotthon lakói számára tartott speciális korcsolyaoktatást – a Generali a Biztonságért Alapítvány támogatásával."
Az alábbi linken olvashattok róla:

www.origo.hu/itthon/20170113-sebestyen-julia-lepte-meg-a-gyermekotthon-lakoit.html

További képek ›

 

2017 január 18-19. Skate Helena, Belgrád

Skate Helene Belgrád! Szép eredményeket értek el az SKSE fiatal versenyzői! Betegeskedések nehezítették a felkészülést, azonban ennek ellenére Cubs I. kategóriában a 26 fős mezőnyben Zsembery Katinka a 3. helyen végzett. Chicks I. kategóriában Ekker Léna a 4. helyen végzett a 19 fős mezőnyben. Papp Vivien 6. helyet érte el 37 versenyzőből a Cubs II. kategóriában. Basic A legfiatalabb csoportjában Krizsanovszki Lili szintén a 6. helyen végzett a 27 versenyző között. A legfiatalabb chicks kategóriában Szentiványi Júlia élete első külföldi versenyén a 9. helyen végzett 22 versenyző között. Gratulálunk!
További eredmények:

www.europeancriterium.eu/documents/html/48/non/index.htm

További képek ›

 

2017 január 14-15. Advance Novice és Junior Országos bajnokság

2017 Advance Novice Országos bajnok Nagy Dóra és Junior Férfi Magyar bajnok Borovoj Alexander!
Hétvégén megrendezésre került Advance Novice és Junior Országos bajnokságon nagyon szépen szerepeltek versenyzőink! ISU 12 éves Nagy Dóra szép három triplát bemutatva a kűrben az első helyen végzett, míg Csiszér Emese az 5. helyet szerezte meg 2 gyönyörű korcsolyázással. A Junior férfiak mezőnyébén az első helyen végzett Borovoj Alexander,így Felnőtt Bajnoki aranyérme után már biztos, hogy érte is szurkolhatunk a Január 23-án kezdődő ostravai Európa-bajnokságon! Tóth Ivett - a sikeres iskolai vizsgáin, dolgozatain túl - felkészülésképpen az EB-re versenyen kívül két szép programot mutatott be! Gratulálunk mindenkinek, és köszönjük a segítséget - Szabolcs Vidrai, Gellén Anna, Attila Elek, szülőknek, szurkolóknak és mindenkinek aki drukkolt értünk!

moksz.hu/mukorcsolya/nagyon-buszkek-vagyunk-az-advanced-novice-lanyainkra

Eredmények:
Advance novice: Nagy Dóra 1. hely
Advance novice: Csiszér Emese 5. hely
Junior férfiak: Borovoj Alexander 1. hely
További eredmények:

www.moksz.hu/external/mukorcsolya/2016_17/junOB/result/

További képek ›

 

 

Archívum ›

Jelentkezés

Várjuk jelentkezésedet a +36 30 300 0748 és +36 20 488 4391 telefonszámokon, illetve az info@sebestyenkse.hu e-mail címen.

Tanfolyamok

Marczibányi Sportcentrum

kedd: 16.30 -17.30
csütörtök: 16.30-17.30
szombat: 9.00-10.00

Káposztásmegyeri Jégpalota

kedd: 17.00 -17.50     péntek: 17.00-17.50

részletek ›

Támogatóink